Friday, August 18, 2017

UNIQLO Kini Hadir di Surabaya!

Greetings from Tokyo to Surabaya!

Setelah sekian lama menunggu sejak UNIQLO pertama kali masuk ke pasar Indonesia dan membuka gerai pertama mereka di Jakarta pada 2013, kini Uniqlo resmi akan membuka gerai mereka di Surabaya. Mana suaranya, penggemar UNIQLO? 😊



Berita menggembirakan ini pertama kali aku dengar dari UNIQLO Media Gathering yang diadakan di La Reia Café, Ciputra World Surabaya, pada 16 Juli yang lalu. Acara ini memang tertutup hanya untuk kawan influencers & bloggers Surabaya. Lucky me, I got invited so I can share my experience and knowledge about the brand to all of you! 😉



Buat yang belum pernah dengar UNIQLO dan bertanya-tanya, UNIQLO ialah merek sekaligus perusahaan retail sekaligus produsen fashion asal Jepang yang mengusung konsep life wear. UNIQLO Life Wear ini sendiri ialah konsep produksi pakaian yang inovatif, dan berkualitas tinggi yang didesain secara universal dan menjunjung tinggi kenyamanan bagi pemakainya. Dengan adanya konsep ini, setiap produk yang dihasilkan UNIQLO pun menjadi timeless karena model pakaian basic yang mudah dipadu-padankan dengan item lain serta jaminan kualitas tinggi agar pakaian bertahan lama.

Meski mengusung konsep basic fashion items, UNIQLO tentu selalu berinovasi dari tahun ke tahun untuk memenuhi kebutuhan dari pelanggan setianya. Antara lain seperti koleksi Heat Tech mereka bagi pelanggan di daerah dingin, dan koleksi Airism yang membuat penggunanya tetap merasa sejuk dan nyaman meski cuaca amat panas.



Aku yang merupakan fans lama dari brand ini sudah tidak asing lagi dengan materialnya yang sangat nyaman dan lembuuuuuut. Mba Titis selaku marketing communication dari UNIQLO sempat bertanya, dari mana aku kenal brand ini. Pertama kali aku kenal UNIQLO ketika travelling ke Hong Kong, and I fell in love with it ever since!



Oh ya, UNIQLO juga membawa beberapa pieces pakaian yang boleh kita coba dan lihat-lihat. Bahannya, as always, UNIQLO has the best materials for clothing!

Di kesempatan kali ini, UNIQLO mengajak salah satu fashion blogger di Surabaya yakni Wulan Wu untuk membagikan tips dan trik dalam melakukan styling, baik styling untuk pakaian sehari-hari maupun penataan feeds Instagram yang rapi dan menarik.


Tips fashion utama menurut Wulan ialah kenyamanan. Comfort tidak hanya tentang kenyamanan pakaian yang dipakai, namun juga pemakainya harus merasa senang dengan pakaian tersebut. Kenyamanan amat penting, karena hal ini menunjang kepercayaan diri seseorang. Dengan pakaian-pakaian dari UNIQLO yang menggunakan bahan berkualitas, tentu kenyamanan pemakainya sudah terjamin. Lantas, untuk menjadi fashionable, selanjutnya apa?

Pada poin inilah styling menjadi penting. Wulan menekankan pentingnya koordinasi warna pada keseluruhan tampilan serta pemakaian aksesoris. Dengan lemari baju yang berisi basic items seperti warna netral dan monokrom, tentu tampilan akan menjadi flat kan tanpa adanya aksesoris yang menonjol. Bagi dia, untuk tampil menarik seutuhnya, kita juga harus memikirkan padu-padan warna yang cocok dan aksesoris yang menunjang penampilan kita lho. Sssst, bahkan underwear pun, bisa jadi penting untuk diperhatikan lho!

Selain itu, coba untuk membuat style kamu sendiri. Cari inspirasi, baik dari Google maupun dari tokoh terkenal. Ketika kamu sudah punya style pribadi yang unik dan membuat branding atas dirimu dengan style tersebut, tentu orang dengan preference yang sama denganmu akan tertarik dengan post yang kamu unggah di Instagram.




Sebagai contoh, seperti yang kalian tahu aku suka dengan Jepang dan gaya berpakaian mereka yang cute. Di sisi lain, aku juga menyukai tampilan yang simple dan polished. Untuk membuat style­-ku sendiri, aku akan memadu-padankan beberapa items yang cute dengan basics yang lebih sederhana, agar tetap ada unsur Jepang yang cute serta tetap nyaman karena ada unsur kesederhanaan dan rapi dalam tampilanku. That’s what makes me very me, right? 😊

Tampilan sudah oke, rambut dan wajah sudah on point, tapi Instagram kamu kurang followers-nya? Coba cek kualitas foto dan editing kamu! Tanpa penyusunan foto dan editing yang selaras di feeds Instagram kamu, tentu profil kamu tidak dapat tampak menarik untuk diikuti oleh user lain. Wulan menyarankan penggunaan Adobe Lightroom sebagai aplikasi photo editing terbaik bagi pengguna smartphone. Memang penggunaannya agak susah sih, personally aku sudah coba, namun kalau sudah terbiasa menurut dia akan lebih bagus hasilnya bila dibandingkan dengan VSCO dan aplikasi lain.

Setelah Wulan berbagi beberapa tips styling, ada coffee break yang disiapkan dengan tataan yang cantik dari La Reia. Lucu-lucu banget dan makanannya enak, terutama mille crepes-nya yang terkenal. Café ini juga terang dan Instagram-able banget, cocok buat kalian nih yang suka foto outfit of the day! Of course, I snapped a lot of pics too…









Jadi, jangan lupa ya tanggal 1 September nanti main-main ke Tunjungan Plaza 3 dan datang ke store UNIQLO pertama di Surabaya! Tidak tanggung-tanggung nih, UNIQLO juga segera membuka gerai kedua mereka di Pakuwon Mall pada 15 September. 

Acara ini juga akan dilengkapi dengan canape dari La Reia Cakerie dan Volks Coffee. Penasaran kan? Save the date, and shop with me there! Pastinya aku akan datang dan belanja dong, hihi, say hi if we meet 😉


Once again, thank you UNIQLO for having me! 
May you be blessed with great prosperity ahead, and Welcome to Surabaya!
We love you UNIQLO 💖

For more information, please click here:
Instagram: @uniqloindonesia


thank you UNIQLO! 

How We Style Bling Ribbon Choker [COLLABORATION]




Thank God It’s Friday – meaning, a new post is up for you. Yay!
As promised in my previous OOTD post, here’s my first fashion styling collaboration with other bloggers in town: Mindy and Redha!



A little background story: around 3 weeks ago, we went to Pakuwon Mall and did a mini shopping spree there because all fast fashion brands were doing further reduction on their sale items. H&M was not missed, of course, since it’s my favorite brand – even though the sale season in H&M was just like started and the price is, ahem, still high for #kiasu Chinese like me and Mindy.

After browsing through the clothes rack a little bit, we got bored and processed to the accessories aisles. I saw this bling ribbon choker few days before our hang out at Instagram, and I was like, maybe there’s few left in store. I was right! The price of this beautiful bling choker was crazily cheap too: IDR 25,000

2 dollars for such a baby. Of course, I strongly encouraged the other girls to get it too. HAHA HAHA HAHA.





Long story short, after buying few more items (that will be styled together in another collaboration post too, shh!) we decided it would be cool for us to make a fashion styling collaboration and show how we wear this choker based on our very own personal style. 
The theme was monochrome, because the main point of the look was already very eye-catchy and outstanding. Without further ado, here’s how we style it:








As always, I went with my signature red lips and simple-but-cute style. My look was inspired by French artists – hence the beret – but with strong cute Japanese school girl vibes in it. I picked white, off-shoulder smock top and paired it with a navy tennis skirt.





The skirt was a little bit too short, so I added fine knit legging and wear my new Lita boots. A red, studded heart purse is perfect to match my lip colour and add a little mysterious, gothic vibe to the whole outfit. To accessorize more, I picked simple hook earring and beret-like head piece.





The ultimate styling rule for a 4”9 like me is: wear cropped top and high-waisted bottom to create an illusion of longer legs and taller figure! If you love wearing boots but afraid that they would make you look shorter, just wear same-coloured tights as I did. Solid tights will do better to create the illusion of longer legs than a patterned, knit legging like mine – but it’s kinda boring so I wear this baby. Just make sure they’re well-tucked in to the boots, so some part of your skin will not be revealed and make people realize how long your legs actually are ~




I personally think this outfit is very me: it’s simple, has strong gothic/mysterious vibe – but nonetheless still cute as ever – and boots! 

the ultimate hair flip and face expression fail
Top – Stradivarius
Bottom – American Apparel
Leggings – Uniqlo
Choker – H&M
Earrings – N/A
Beret – N/A
Bag – AliExpress
Boots – Jeffrey Campbell

***

To see other girls’ styling tips and more OOTD pics, don’t forget to visit their blog:
Mindyclick here!
Redha – click here!


Drop some comments and let me know what you think about this styling collaboration 😉 or perhaps, request whatever kind of outfit post/styling tips you’d like to see in next blog posts!
Kisses, and have a great Friday Night💋💖

Monday, August 14, 2017

Blooming Bouquet

Hola, Angels!
How’s your Monday going? Is it light blue, bright as the sky or maybe…as dark as the sea? 👀✌



If you’re a follower of mine on Instagram (if not, WHY NOT, follow now @deuxcarls!) perhaps you’ve seen some photos that I post here already. Two weeks ago, I went to La Freya Patisserie in West Surabaya to join Ce Mindy and the other Aphrodites members to have a photo shoot session there.


Knowing that the caf̩ would be super pretty and had strong sophisticated girly vibes, I picked up some even cuter outfit and my old but brand new, tie-up yellow wedges. The idea of this outfit was inspired by Lolita girls, and some unwearable-sexy-summer-tops that perhaps had sit forever in your closet because you live in a big city like me Рand we have no good beaches around here. Great. Those bandeaus or off shoulder cropped tops could be too revealing and looking inappropriate for just a casual walk at mall, right?

I paired an off shoulder cropped top with a cute, flowy floral dress. I picked only white and pinks for the main colour palette. Even though the pinks of the overall outfit were not all the same, I coordinated at least two items with the same lightness/hue to avoid colour clashing.


For example, the colour of my big warm-pink bows and the sling bag is the same. Next, my leather ring choker and the off-shoulder top has the same hue too: a cooler light pink. I also worn ombre fuchsia lip tint to match the floral patterns on my dress 😊



I coordinated the overall colours of my outfit well to make one item be the main point of this look – and it’s obviously the cute, long-forgotten tie-up yellow wedges! Uber cute, aren’t they? With natural rattan wedge heels, indeed it’s impossible to wear them to the actual beach. Instead, wear these gorgeous pair for café-hopping or strolling during daytime on summer 😉 I promise you’ll get lotsa compliment hehe!





Dress - Kitsu Boutique
Off Shoulder Top - Bershka
Choker - H&M
Bow - Daiso Japan
Tie-up Wedges - AliExpress
Bag - Accessorize

***

Alrighty, see you next time on another outfit post! It’s easier than making *ahem* reviews or arranging items for haul post…so yeah, I think I will post my OOTDs and how I style my 4”9 figure in this blog more often. Besides, it means more update from me and this blog isn’t dead anymore eh?

What do you think girls? 😉
Would you like me to do more fashion posts?
Until next time, XO!


bonus pic: with kak Redha and Ce Mindy's Back LOL~

hint: we're doing a fashion styling collaboration very soon. Curious about it? Please stay tune on my blog
and follow my Instagram @deuxcarls, will post it there once it's up on here!